sigvar garfors

Sigvar er en sosial, utadvendt og direkte person, som har spilt fotball hele livet, med første divisjon som høyest nivå. Så valgte Sigvar studier samtidig fikk han interessen opp for styrkerommet.  Han har stor interesse innen faget og kontinuerlig søker nyeste forskning innen feltet.

Hans spesialitet er uten tvil styrketrening og hvordan man tilpasset diet og trening for å oppnå individuelle mål. Dette viste han med seg selv ved å ende opp som beste nordmann på Oslo Grand Prix innen Athletic Fitness.

 UTDANNELSE

Medisin grunfag, Atlantis Medisinske Høyskole
Treningsveileder, Norges Idrettshøgskole
Personlig Trener, Fusion Functional Training
Osteopat, D.O. Norges Helsehøyskole

HJEMMESIDE

www.fastform.no

 ERFARING

Jobbet på Optimal Trening siden oppstarten i august 2012 og har ca 1000 leverte PT timer.
9 års erfaring med styrketrening
2 år online coaching erfaring gjennom Fast Form
Publikasjoner for Treningsforum både web og i magasinet
Konsept utvikling av eget livsstilsendring (2012)
Utøver i athletic fitness og styrkeløft

Spesialitet

Min spesialitet er uten tvil styrketrening og hvordan man tilpasser diett og trening for å oppnå individuelle mål. Jeg har en brennende interesse for faget som gjør at jeg kontinuerlig søker nyeste forskning for å videreutvikle meg selv som personlig trener.

Gjennom mange års erfaring fra fotball, styrketrening, deltagelse i fitness og mine studier innen osteopati har jeg tilegnet meg kunnskapen som trengs for å tilpasse din trening og diett slik at du når dine mål. Alle er forskjellige og det må vi ta hensyn til!
 Solid kunnskap innen anatomi og biomekanikk gjør meg godt rustet til å kartlegge eventuelle problemområder og optimalisere din styrketrening for ditt funksjonsmønster.

"No person has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a person to grow old without seeing the beauty and strength of what body is capable."

- Sokrates

 Referanser

Fredrikke Fjæran

Jeg begynte å trene sammen med Sigvar Garfors i september 2012. Hittil har vi trent sammen i snart tre måneder og jeg har hatt framskritt jeg ikke trodde var mulige. Jeg har gått ned 10 kg og mange titalls cm fordelt rundt over kroppen. I tillegg har personlige rekorder på løft økt mange kg. Mitt langsiktige mål er å stille i Body Fitness og jeg har nå all tro på at jeg kan klare det med Sigvars hjelp.

Sigvar har, etter som tiden har gått, blitt mer som en støttende venn som hele tiden stiller opp og samtidig innehar mer kunnskap om kropp, trening og kosthold enn noen andre jeg kjenner. Han har mange gode sider som trener, deriblant sin rådgivning, støtterolle og det som føles ut som uendelig kunnskap om muskler/knokler/ledd, forskjellige treningsøvelser og hvordan best mulig progresjon skal oppnås. Han har tilrettelagt mye av kostholdet mitt og gitt meg treningsprogram hvor vi har variert mye med øvelser, men samtidig beholdt de gode baseøvelsene for hele tiden å ha en kontroll på blant annet styrkeutvikling.
Noe av det jeg liker best med Sigvar som trener er at han er lett å prate med.

Uansett hva det skulle være så kan jeg spørre, si fra og prate om utfordringer, problemer og hva enn som skulle oppstå knyttet til programmet og kanskje andre ting i hverdagen som kan hindre utvikling. Dette har virkelig blitt til en fantastisk livsstilsendring som jeg IKKE ville vært foruten!

Jeg vil, med 100 % sikkerhet, anbefale Sigvar videre som trener og coach, uansett hva man skulle ha som mål (ned i vekt, opp i vekt, styrkeprogresjon, osv.). Han gir seg ikke før DU ser resultater!

Børge Fagerli

Jeg har utsatt kroppen min for mye og tung trening gjennom de siste 20+ årene, og kanskje ikke alltid like korrekt trening. Det har medført ulike skader og smerter i knær, hofter, rygg, skuldre og albuer. Jeg har prøvd alle mulige behandlingsmetoder med både gode og mindre gode – ja dessverre i mange tilfeller helt ikke-eksisterende resultater. Jeg har imidlertid fått et svært godt inntrykk av osteopati og både omfanget og breddeforståelsen av kroppen, med fokus på årsakssammenhenger. Med det menes at behandleren er i stand til å forstå hva som er årsaken bak smerte og skade, og gjøre de nødvendige tiltak for å korrigere dette – i stedet for å bare behandle symptomet som mange andre har en tendens til å gjøre. Det blir som å ta smertestillende når du har vondt i ryggen, hvis den egentlige årsaken er forkortede hoftebøyere av for mye sitting i feil arbeidsposisjon i hverdagen. Etter å ha snakket med Sigvar forstod jeg raskt at han var svært dyktig på sitt fagfelt, og jeg satte meg opp på timer for behandling. Mine forventninger ble både oppfylt og forbigått etter hver time, Sigvar fant restriksjoner og ubalanser jeg aldri hadde kunnet forestille meg, og lindringen av smerte var umiddelbar – men langt mer gledelig var et høyere styrkenivå og fornyet framgang når jeg kom på trening. Spesielt merkbart var det i øvelser jeg tidligere gruet meg til fordi det krevde lengre oppvarming, for å i det hele tatt kunne gjennomføre uten å overskride minimum smerteterskel.
Jeg gir Sigvar mine varmeste anbefalinger, og forhåpentligvis vil det ikke være så mange som oppdager hvor dyktig han er at det blir vanskelig for meg å få bestilt flere timer hos han!
Børge A. Fagerli

Coach, Personlig Trener og skribent